Wykryto nieobsługiwaną przeglądarkę

Witryna pomocy technicznej Lenovo obsługuje Microsoft© Internet Explorer 10+, Mozilla Firefox 29+, Chrome 34+ oraz wszelkie inne przeglądarki internetowe nowej generacji.

      Wyłączanie kamery podczas uruchamiania

      Objaw

      Kamera uruchamia się automatycznie nawet, jeśli użytkownik nie korzysta z aplikacji wiadomości błyskawicznych. Ten artykuł przedstawia metody wyłączania kamery podczas uruchamiania systemu Windows 7 i Windows 8.1. Możesz wybrać metodę odpowiednią do systemu operacyjnego Twojego komputera.

      Dotyczy konfiguracji:

      Powyższy objaw jest związany między innymi z następującymi komputerami:

      • Laptopy Lenovo i Idea oraz tablety Lenovo
      Dotyczy
      • Windows 8.1, Windows 7

      Rozwiązanie

      Windows 8.1

      1. Otwórz pasek paneli funkcji i kliknij opcję Ustawienia. Wybierz PC info (Informacje o komputerze).

      Otwórz pasek paneli funkcji i kliknij opcję Ustawienia w systemie Windows 8.1

      2. Kliknij pozycję Menedżer urządzeń.

      Kliknij pozycję Panel sterowania.

      3. Znajdź „Urządzenie do przetwarzania obrazów”. Rozwiń opcję.

      4. Kliknij prawym przyciskiem myszy opcję „Lenovo EasyCamera” i wybierz polecenie Wyłącz.

      Wyłączanie kamery podczas uruchamiania w systemie Windows 8.1

      Windows 7

      Metoda pierwsza:

      1. Kliknij przycisk Start systemu Windows.
      2. Przejdź do Panelu sterowania i kliknij Menedżer urządzeń.
      3. Znajdź „Urządzenie do przetwarzania obrazów”. Rozwiń opcję.

      4. Kliknij prawym przyciskiem myszy opcję „Zintegrowana kamera” i wybierz polecenie Wyłącz.

      Wyłączanie kamery podczas uruchamiania w systemie Windows 7

      5. Wyświetli się okno z pytaniem „Wyłączenie tego urządzenia spowoduje, że przestanie ono funkcjonować. Czy na pewno chcesz je wyłączyć?”. Kliknij „Tak”.

      Kliknij przycisk Tak.

      Metoda druga:

      1. Kliknij przycisk Start systemu Windows.
      2. Przejdź do: Panel sterowania i kliknij Lenovo — Kamera — Zwiększone bezpieczeństwo.
      3. Wyświetli się okno podręczne. Sprawdź, czy usunięto zaznaczenie opcji „Automatically lock my computer when the camera detects that no one is using the computer” (Automatycznie blokuj komputer, kiedy kamera wykryje, że nikt nie korzysta z komputera).
      4. Kliknij Zamknij i ponownie uruchom laptop.

      Czy te informacje okazały się pomocne??

      Twoja opinia pomaga w ulepszaniu tej witrny..

      • Alias ID:
      • Document ID: HT074191
      • Ostatnio zaktualizowane :30 Jul 2015
      • © 2016 Lenovo