Unsupported Browser Detected: Dear user, the browser you’re currently using is not supported by this website. Please click here for more information about the browsers we support and how to obtain them.

Battery recall

Geachte klant van Lenovo,

21 april 2015 -- In samenwerking met de Consumer Product Safety Commission (CPSC) breidt Lenovo de terugroepactie zoals aangekondigd op 27 maart 2014 uit. Lenovo roept wereldwijd vrijwillig de betreffende lithium-ionbatterijen terug. Deze batterijen zijn vervaardigd voor de ThinkPad notebook computers die wereldwijd zijn verkocht tussen februari 2010 en juni 2012. In het belang van de publieke veiligheid zal Lenovo consumenten gratis vervangende batterijen aanbieden voor alle teruggeroepen batterijen.

Veelgestelde vragen terugroepactie batterijen weergeven
Lenovo heeft deze batterijen verkocht als onderdeel van nieuwe notebook computers of als optionele losse of vervangende batterijen bij de modellen zoals hieronder weergegeven:
  • Edge 11, Edge 13, Edge 14, Edge 15, Edge 120, Edge 125, Edge 320, Edge 325, Edge 420, Edge 425, Edge 430, Edge 520, Edge 525, Edge 530
  • X200, X201, X200S, X201S, X220, X220T, X100E, X120E, X121E, X130E
  • T410, T420, T510, T520
  • W510, W520
  • L412, L420/421, L512, L520
  • 430 (enkel in China en Europa)
  • X131E  (enkel in Australië)

Tot aan de ontvangst van een vervangende batterij dient u het systeem uit te zetten, de batterij te verwijderen en uw ThinkPad enkel van stroom te voorzien door middel van de AC adapter en de voedingskabel.

Lenovo biedt haar excuses aan voor het ongemak dat door dit probleem wordt veroorzaakt. De levering van kwaliteitsproducten heeft bij ons altijd vooropgestaan, en dat blijft zo.

Geautomatiseerde oplossing
Voor gebruik van de geautomatiseerde oplossing dient u deze pagina te bekijken vanaf een ThinkPad notebook PC. Als uw batterij onder de terugroepactie valt, worden de instructies voor bestelling van de vervanging weergegeven.

Klik op de link hieronder om de geautomatiseerde oplossing op te starten. Of, klik op bijzondere instructies, als u de uitleg stap-voor-stap wilt volgen.

NB: Als u de geautomatiseerde oplossing opnieuw laat draaien, dan verschijnt een Lenovo Batterijprogramma – Installatiewizard.
  • Kies Repareren om de geautomatiseerde oplossing opnieuw te laten draaien.
  • Kies Verwijderen om de geautomatiseerde oplossing van uw system te verwijderen.

Instructies voor het verwijderen en installeren van de batterij

Bijzondere instructies voor gebruik van onze geautomatiseerde oplossing

1. Druk deze pagina af, zodat u deze instructies kunt volgen terwijl de geautomatiseerde oplossing draait.
  2. Start de geautomatiseerde oplossing, nadat u de instructies afgedrukt heeft.
  3. Een Bestand downloaden: kies Draaien. (Als u liever voor Opslaan kiest, dan dient u de locatie te noteren waar u het bestand heeft opgeslagen en dan dubbel te klikken op het bestand om het op te starten.) Een voortgangsvenster verschijnt dat de voortgang van het downloaden weergeeft.
  4. Als het downloaden klaar is, opent een dialoogvenster met de vraag "Wilt u dit bestand draaien?". Kies Draaien.
  5. Een Installatiewizard verschijnt. Klik op Installeren om de geautomatiseerde oplossing te installeren. Uw standaardbrowser zou nu op moeten starten en een pagina moeten tonen die aangeeft of u onder de actie valt of niet.
  6. Een laatste Installatievenster verschijnt. Klik op Voltooien om de installatie af te ronden.
De geautomatiseerde oplossing verzamelt alle informatie die nodig is om vast te stellen of uw batterij onder de terugroepactie valt. Wanneer zij haar taak afgerond heeft, verschijnt uw standaardbrowser. De pagina die verschijnt vertelt u of uw batterij vervangen dient te worden. Als dit zo is, verschijnen de opties voor vervanging van de batterij.

Expand or Collapse this section Instructies voor het verwijderen van de geautomatiseerde oplossing

Note: Uninstalling the automated solution is optional.
For Microsoft Windows XP/7/8
  1. Launch Windows XP/7/8. Log in as a user with Administrator authority.
  2. For Windows XP/7/8 with classic Start menu, click Start, select Settings, and then click Control Panel.
    All others click Start and then click Control Panel.
  3. For Windows XP/7/8 with classic Control Panel view, double-click Add or Remove Programs.
    All others click Add or Remove Programs.
  4. Select Lenovo Battery Program.
  5. Click Change/Remove.
  6. Restart the system.
Bijzondere instructies wanneer de geautomatiseerde oplossing niet gebruikt kan worden
Het volgende proces is enkel bedoeld voor diegenen die de geautomatiseerde oplossing niet kunnen laten draaien. Een latere respons volgt bij gebruik van het handmatige aanvraagformulier en het kan zijn dat de vervangende batterij, indien noodzakelijk, ook later wordt ontvangen.

Link naar handmatige URL

Veelgestelde vragen

Q1. Welke ThinkPad notebook PC-types vallen onder de terugroepactie?
A: Klanten die een ThinkPad of optionele losse of vervangende batterij hebben gekocht tussen februari 2010 en juni 2012 hebben mogelijk een batterij die onder de terugroepactie valt. Hieronder volgt een lijst van systemen waarmee deze batterijen geleverd kunnen zijn.
  • Edge 11, Edge 13, Edge 14, Edge 15, Edge 120, Edge 125, Edge 320, Edge 325, Edge 420, Edge 425, Edge 430, Edge 520, Edge 525, Edge 530
  • X200, X201, X200S, X201S, X220, X220T, X100E, X120E, X121E, X130E
  • T410, T420, T510, T520
  • W510, W520
  • L412, L420/421, L512, L520
  • T430 (enkel in China en Europa)
  • X131E  (enkel in Australië)
Q2. Hoe kan ik erachter komen of mijn batterij teruggeroepen wordt?
A: Ga naar www.lenovo.com/batteryprogram2014 om vast te stellen of uw batterij onder de terugroepactie valt.

Q3. Als mijn batterij teruggeroepen wordt, hoeveel kost de vervanging dan?
A: Lenovo vervangt de teruggeroepen batterij kosteloos.

Q4. Dien ik mijn kapotte batterij te retourneren?
A: Nee. Echter, bij acceptatie van een vervangende batterij, stemt u er mee in uw batterij op een goedgekeurde manier te recyclen.

Q5. Als mijn batterij teruggeroepen wordt, hoe lang zal ik er dan op moeten wachten?

A: Orders worden normaliter binnen 3 werkdagen verwerkt en verzonden. Aflevertijden variëren per land.

Q6. Als mijn batterij teruggeroepen wordt, mag ik dan mijn systeem blijven gebruiken terwijl ik op mijn vervangende batterij wacht?
A: Als uw batterij teruggeroepen wordt, dient u om uw ThinkPad notebook PC veilig te kunnen blijven gebruiken, 1) het systeem af te sluiten, 2) de batterij te verwijderen en 3) uw systeem van stroom te voorzien door middel van een AC adapter.

Q7. Is het veilig om een batterij van een andere producent in mijn systeem te gebruiken?
A: De veiligheid van zogenaamde "grijze markt"-batterijen is onbekend en in het verleden zijn er incidenten geweest met dit soort batterijen. Wij raden klanten aan om in onze producten enkel batterijen te gebruiken van hetzij Lenovo, hetzij officieel erkende (weder)verkopers van Lenovo.

Q8. Is het veilig om een ThinkPad te gebruiken tijdens het vliegen?
A: Wij laten de kwestie van luchtveiligheid over aan de luchtvaartmaatschappijen. Als uw batterij onder onze terugroepactie valt dan raadt Lenovo u aan de batterij te verwijderen en uw ThinkPad notebook van stroom te voorzien door middel van een AC adapter, onafhankelijk van of u aan het vliegen bent.

Q9.  Wat is de reden voor de terugroepactie?
A: Er zijn een aantal kleine incidenten geweest die onder onze aandacht zijn gekomen. Publieke veiligheid is onze eerste prioriteit en we kwamen tot de conclusie dat een terugroepactie in dit geval passend was.

Q10.  Hoe installeer ik mijn nieuwe batterij?
Q11. Wat moet ik doen als ik een grote installed base heb en ik moet controleren of dit onder de terugroepactie valt?
A: Als u een grote installed base heeft, kunt u ervoor kiezen om onze Large Enterprise Tool te draaien. Voor toegang tot de Large Enterprise Tool kunt u de volgende link gebruiken: http://www.lenovoengineering.com/batteryprogram2014/batteryutility.zip
Als het programma op uw systeem gedraaid heeft, stuur dan het .csv-bestand naar uw verkoopafdeling zodat deze een dossier voor uw bedrijf kunnen openen. Mocht u vragen hebben, stuur deze dan naar battery@lenovo.com

Q12. Valt de vervangende batterij onder garantie?
A: De vervangende batterij heeft een beperkte garantie van 90 dagen. Om een aanspraak hieronder in te dienen, kunt u een email sturen aan battery@lenovo.com met het originele opdrachtbevestigingsnummer, de 22-cijferige barcode van de vervangende batterij en een omschrijving van het gebrek.

Q13. Wat is de reden voor uitbreiding van de originele terugroepactie?
A: Lenovo controleert constant alle gebreken aan batterijen. Na de eerste terugroepactie zijn meer gebreken in zeer specifieke partijen onder onze aandacht gekomen. Het aantal incidenten is klein, maar openbare veiligheid is onze eerste prioriteit en we kwamen tot de conclusie dat uitbreiding van de terugroepactie in dit geval passend was.

• Alias ID:
  • Document ID: HF004122
  • Last Updated :09 Jul 2015
  • © 2015 Lenovo