Akkujen takaisinkutsu

Hyvä Lenovon asiakas,

21.4.2015. Yhteistyössä Yhdysvaltain tuoteturvallisuusviranomaisen (CPSC) kanssa Lenovo laajentaa 27.3.2014 ilmoitettua takaisinkutsua. Nämä akut on valmistettu käytettäviksi kannettavissa ThinkPad-tietokoneissa, joita toimitettiin helmikuun 2010 ja kesäkuun 2012 välisenä aikana. Yleisen turvallisuuden vuoksi Lenovo tarjoutuu vaihtamaan asiakkaiden takaisinkutsutut akut uusiin veloituksetta.

Tutustu akun takaisinkutsua koskeviin usein kysyttyihin kysymyksiin

Lenovo on myynyt tällaisia akkuja uusissa kannettavissa tietokoneissa, erillisinä lisävarusteina ja vaihtoakkuina seuraavassa lueteltuihin malleihin.

• Edge 11, Edge 13, Edge 14, Edge 15, Edge 120, Edge 125, Edge 320, Edge 325, Edge 420, Edge 425, Edge 430, Edge 520, Edge 525 ja Edge 530
  • X200, X201, X200S, X201S, X220, X220T, X100E, X120E, X121E, X130E ja X131E
  • T410, T420, T510 ja T520
  • W510 ja W520
  • L412, L420/421, L512 ja L520.
Katkaise järjestelmän virta, irrota akku ja kytke virta ThinkPad-laitteeseen verkkolaitteen ja verkkojohdon avulla, kunnes vaihtoakku on toimitettu.

Lenovo pahoittelee tästä ongelmasta mahdollisesti aiheutunutta vaivaa. Laadukkaiden tuotteiden toimittaminen on aina ollut ja on yhä tärkein tavoitteemme.
Automaattinen ratkaisu
Automaattisen ratkaisun käyttäminen edellyttää, että tarkastelet tätä sivua kannettavalla ThinkPad-tietokoneella. Jos akkusi kuuluu takaisinkutsun piiriin, vaihtoakun tilaamista koskevat ohjeet tulevat näkyviin.

Käynnistä automaattinen ratkaisu napsauttamalla alla olevaa linkkiä Voit myös valita erityisohjeet,jos haluat nähdä vaiheittaiset ohjeet.

Huomautus: Jos suoritat automaattisen ratkaisun uudelleen, näyttöön tulee ohjattu Lenovo Battery Program - InstallShield Wizard -toiminto.
  • Valitse Korjaajos haluat suorittaa automaattisen ratkaisun uudelleen.
  • Valitse Poistajos haluat poistaa automaattisen ratkaisun järjestelmästäsi.
Erityisohjeita automaattisen ratkaisun käyttöä varten
  1. Tulosta tämä sivu, jotta voit seurata näitä ohjeita automaattisen ratkaisun suorittamisen aikana.
  2. Kun olet tulostanut ohjeet, käynnistä automaattinen ratkaisu.
  3. Tiedoston lataaminen:d: Valitse Suorita.. (Jos valitset Tallenna,, pane merkille, mihin paikkaan tallensit tiedoston, ja käynnistä tiedosto kaksoisnapsauttamalla sitä.) Näyttöön tulee tiedoston lataamisen edistymisen osoittava tilaikkuna.
  4. Kun lataaminen on valmis, näyttöön tulee valintaikkuna, jossa kysytään "Haluatko suorittaa tämän tiedoston?" Valitse Suorita..
  5. InstallShield Wizard -ikkuna tulee näkyviin.. Asenna automaattinen ratkaisu valitsemalla Asenna.Oletusselain käynnistyy ja näyttää sivun, jossa ilmoitetaan, kuuluuko akkusi takaisinkutsun piiriin vai ei.
  6. Viimeinen InstallShield-ikkuna tulee näkyviin. Suorita asennus loppuun valitsemalla Valmis
Automaattinen ratkaisu kerää tarvittavat tiedot ja määrittää niiden perusteella, kuuluuko akkusi takaisinkutsun piiriin. Kun tämä tehtävä on suoritettu, oletusselain avautuu. Näkyviin tuleva sivu osoittaa, onko akku vaihdettava. Jos se on vaihdettava, akun vaihtotiedot tulevat näkyviin.

Expand or Collapse this sectionAutomaattisen ratkaisun asennuksen poisto-ohjeet
Note: Uninstalling the automated solution is optional.
For Microsoft Windows XP/7/8
  1. Launch Windows XP/7/8. Log in as a user with Administrator authority.
  2. For Windows XP/7/8 with classic Start menu, click Start, select Settings, and then click Control Panel.
    All others click Start and then click Control Panel.
  3. For Windows XP/7/8 with classic Control Panel view, double-click Add or Remove Programs.
    All others click Add or Remove Programs.
  4. Select Lenovo Battery Program.
  5. Click Change/Remove.
  6. Restart the system.

Erityisohjeet, jos automaattista ratkaisua ei voi käyttää/span>
Seuraava prosessi on tarkoitettu vain niille, jotka eivät voi käyttää automaattista työkalua. Kun käytetään manuaalista pyyntölomaketta, vastaus viivästyy, ja jos akku on vaihdettava, sen saaminen voi myös viivästyä.

Linkki manuaaliseen

Usein kysyttyjä kysymyksiä
K1. Mitä kannettavia ThinkPad-tietokonemalleja takaisinkutsu koskee?

A. Asiakkailla, jotka ostivat ThinkPad-laitteen tai siihen tarkoitetun lisä- tai vaihtoakun helmikuun 2010 ja kesäkuun 2012 välisenä aikana, voi olla käytössään akku, jota tämä takaisinkutsu koskee. Tällaisia akkuja on toimitettu seuraavien järjestelmien mukana.

• Edge 11, Edge 13, Edge 14, Edge 15, Edge 120, Edge 125, Edge 320, Edge 325, Edge 420, Edge 425, Edge 430, Edge 520, Edge 525 ja Edge 530
  • X200, X201, X200S, X201S, X220, X220T, X100E, X120E, X121E, X130E ja X131E
  • T410, T420, T510 ja T520
  • W510 ja W520
  • L412, L420/421, L512 ja L520.
K2. Miten saan selville, koskeeko takaisinkutsu minun akkuani?
A. Tarkista osoitteesta www.lenovo.com/batteryprogram2014, koskeeko takaisinkutsu akkuasi.

K3. Jos akkuni kutsutaan takaisin, kuinka paljon sen vaihto maksaa?
A. Lenovo vaihtaa takaisinkutsutut akut veloituksetta.

K4. Onko minun palautettava viallinen akku?
A. Ei. Jos päätät pitää vaihtoakun, sitoudut kuitenkin kierrättämään akun hyväksytyllä tavalla

K5. Jos akkuni kutsutaan takaisin, kuinka kauan minun on odotettava vaihtoakkua?
A. Tilaukset käsitellään ja toimitetaan tavallisesti kolmen työpäivän kuluessa. Toimitusajat vaihtelevat maittain

K6. Jos akkuni kutsutaan takaisin, voinko jatkaa järjestelmän käyttöä, kunnes saan vaihtoakun?
A. Jos akkusi on kutsuttu takaisin, voit jatkaa kannettavan ThinkPad-tietokoneen käyttöä turvallisesti toimimalla seuraavasti:, 1) Katkaise järjestelmän virta, 2) poista akku, 3) kytke virta järjestelmään verkkolaitteen avulla.

K7. Onko järjestelmässä turvallista käyttää kolmannen osapuolen akkua?
A. Niin sanottujen ”harmaiden markkinoiden” akkujen turvallisuudesta ei ole takeita, ja tiedämme vaaratilanteista, joissa on käytetty tällaisia akkuja.  Kehotamme asiakkaitamme käyttämään tuotteissamme ainoastaan Lenovon tai valtuutettujen jälleenmyyjien toimittamia akkuja.

K8. Onko ThinkPad-laitetta turvallista käyttää lentokoneessa?
A. Jätämme lentoturvallisuuskysymyksen lentoyhtiöiden päätettäväksi.  Jos akku on kutsuttu takaisin, Lenovo suosittelee, että irrotat akun ja kytket virran kannettavaan ThinkPad-tietokoneeseen verkkolaitteen avulla, olitpa lentokoneessa tai et.

K9.  Mikä aiheutti tämän takaisinkutsun?
A. Tietoomme on tullut muutamia vaaratilannetta.  Yleinen turvallisuus on meille kaikkein tärkein asia, ja tulimme siihen tulokseen, että takaisinkutsu on tarkoituksenmukainen tässä tapauksessa.

K10.  Miten asennan uuden akun?

K11. Onko vaihtoakulla takuu?
A. Vaihtoakulla on 90 päivän rajoitettu takuu. Voit esittää vaatimuksen lähettämällä osoitteeseen battery@lenovo.com sähköpostiviestin, jossa on alkuperäisen tilauksen vahvistusnumero, vaihtoakun 22-numeroinen viivakoodi sekä vian kuvaus.

K12. Miksi alkuperäistä takaisinkutsua laajennetaan?
A. Lenovo valvoo jatkuvasti akkuvikoja. Ensimmäisen takaisinkutsun jälkeen olemme saaneet tietoomme, että tiettyjen päivämäärien välillä valmistetuissa akuissa on ilmennyt lisävikoja. Tapauksia on vähän, mutta yleinen turvallisuus on Lenovolle kaikkein tärkein asia. Siksi tulimme siihen tulokseen, että takaisinkutsun laajentaminen on tarkoituksenmukaista tässä tapauksessa.

• Alias ID:
  • Document ID: HF004122
  • Last Updated :09 Jul 2015
  • © 2015 Lenovo