Lenovo ThinkCentre M90z & M70z All-In-One Desktop PC Recall

INFORMAŢII ACTUALIZATE PRIVIND RETRAGEREA, 24 APRILIE 2012

简体中文 Tagalog 한글 Suomi
繁體中文 Français Bahasa Melayu 日本語
Dansk עברית Português русский язык
Deutsch हिंदी Svenska English
Español Italiano ภาษาไทย Hrvatski
Ελληνικά slovenščina čeština magyar
język polski română Türkçe

În cooperare cu U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC), Lenovo retrage voluntar 188.000 de PC-uri tip desktop ThinkCentre M70z şi ThinkCentre M90z multifuncţional (AIO) comercializate în întreaga lume, între mai 2010 şi martie 2012 (anterior, retragerea anunţată includea 160.000 de sisteme produse între mai 2010 şi decembrie 2011). Lenovo a decis că, datorită unei defecţiuni a sursei de alimentare electrică a PC-urilor multifuncţionale afectate, sistemul se poate supraîncălzi şi poate da naştere unui incendiu. Lenovo a primit două rapoarte de la clienţi având ca subiect deteriorarea PC-ului din cauza unui incendiu.

Lenovo le recomandă clienţilor să întrerupă imediat utilizarea desktop PC-urilor all-in-one afectate şi să deconecteze cablul de alimentare. Doar câteva din PC-urile ThinkCentre M90z şi M70z vândute în acest interval de timp sunt afectate şi toate PC-urile afectate pot fi identificate în funcţie de tipul echipamentului şi numărul de serie.

Începând din acest moment, Lenovo oferă gratuit înlocuirea surselor de alimentare pentru toate computerele ThinkCentre M90z şi ThinkCentre M70zall-in-one afectate. Lenovo recunoaşte importanţa afacerilor dumneavoastră şi îşi cere scuze pentru neplăcerile cauzate de aceste probleme.

Deoarece această retrage implică sisteme şi date de producţie suplimentare, chiar şi clienţii care şi-au verificat sistemele cu ocazia acestei retrageri trebuie să-şi verifice sistemele din nou, utilizând instrumentul de mai jos. Acesta a fost actualizat pentru a include unităţi şi date de producţie suplimentare.

Pentru informaţii suplimentare cu privire la această rechemare, inclusiv întrebări adresate frecvent (FAQs), clicmai jos.

Expand or Collapse this sectionÎntrebări & Răspunsuri (Q&A) privind rechemarea
 
Cum determinaţi dacă PC-ul dumneavoastră All-In-One este rechemat

Pentru a stabili dacă PC AIO este afectat de această rechemare, vă rugăm să introduceţi tipul echipamentului (4 cifre) şi numărul de serie (7 cifre) în câmpurile de mai jos:

Notă: Clienţii cu sisteme multiple pot introduce pânăla 10 deodată. Pentru clienţii mari cu peste 50 de unităţi, vă rugăm să contactaţi Reprezentantulde VânzăriLenovo.

Note 2: The system will be down for maintenance every Saturday 12:00am to 8:00am EST. Kindly take note.


Dacă desktop PC-ulall-in-one ThinkCentre M90z şi ThinkCentre M70z este Afectat (Affected) :
Lenovo recomandă să întrerupeţi imediat utilizarea PC-ului şi să scoateţi din priză cablul de alimentare şi să contactaţi departamentul Lenovo de Servicii pentru a programa înlocuirea sursei de alimentare. Informaţii de contact la nivel internaţional pentru sprijin în ceea ce priveşte rechemarea sunt disponibile la http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?DocID=HT036550 sau puteţi contacta ematwtyprog@lenovo.com dacă ţara dumneavoastră nu este indicată mai sus.

Cum aflaţi Tipul Echipamentului şi Numărul de Serie


Tipul Echipamentului şi Numărul de Serie se află în partea de jos a PC-ului. Imaginile de mai jos vă ajută să identificaţi aceste numere pe sistemul dumneavoastră:

Expand or Collapse this section M70z
 
Expand or Collapse this section M90z