Lenovo ThinkCentre M90z & M70z All-In-One Desktop PC Recall

FRISSÍTETT VISSZAHÍVÁSI INFORMÁCIÓK – 2012. április 24.

简体中文 Tagalog 한글 Suomi
繁體中文 Français Bahasa Melayu 日本語
Dansk עברית Português русский язык
Deutsch हिंदी Svenska English
Español Italiano ภาษาไทย Hrvatski
Ελληνικά slovenščina čeština magyar
język polski română Türkçe

Az U.S. Consumer Product Safety Commission (CPSC) szervezettel együttműködve a Lenovo önként visszahív 188 000 darab, 2010 májusa és 2012 márciusa között világszerte értékesített ThinkCentre M70z és ThinkCentre M90z „minden az egyben” (all in one – AIO) asztali számítógépet (korábban a bejelentett visszahívásban 160 000 darab, 2010. május és 2011. december között épített rendszerről volt szó). A Lenovo megállapította, hogy az érintett „minden az egyben” számítógépek tápegységének hibája miatt a rendszer túlmelegedhet és tűzveszélyes lehet. A Lenovo vállalatnak tudomására jutott két olyan ügyfél esete, akiknél tűz ütött ki és az a számítógép sérülését okozta.

A Lenovo azt ajánlja, hogy azonnal hagyja abba az érintett all-in-one asztali számítógép használatát és húzza ki annak hálózati kábelét. A probléma a nevezett időszakban értékesített ThinkCentre M90z és M70z számítógépeknek csak egy részét érinti, és az összes ilyen berendezés azonosítható a gép típusa és gyári száma alapján.

Jelen bejelentés pillanatától kezdve a Lenovo ingyenesen kicseréli az összes érintett ThinkCentre M90z és ThinkCentre M70z típusú all-in-one asztali személyi számítógép tápegységét. Ennek az oldalnak a segítségével megállapíthatja, hogy érinti-e a visszahívás az Ön által használt ThinkCentre M70z vagy ThinkCentre M90z all-in-one asztali számítógépet. A Lenovo nagyra értékeli, hogy tőlünk vásárolt, és elnézést kér az okozott kellemetlenségekért.

Mivel további rendszereket és gyártási dátumokat is érint a visszahívás, így azoknak az ügyfeleknek is újra ellenőrizniük kell a számítógépüket a lenti eszköz segítségével, akik korábban már ellenőrizték azt. Az eszközt frissítettük, így megtalálhatók benne a további géptípusok és gyártási dátumok is.

Az alábbi linkre kattintva további információkat olvashat a visszahívással kapcsolatban, valamint megtalálja a Gyakran Ismételt Kérdésekre (GYIK) adott válaszokat.

Expand or Collapse this sectionA visszahívással kapcsolatos Gyakran Ismételt Kérdések
 
Érinti-e a visszahívás az én all-in-one számítógépemet?

Annak eldöntéséhez, hogy érinti-e a visszahívás az Ön all-in-one személyi számítógépét, kérjük, írja be a gép típusát (4 számjegy) és gyári számát (7 számjegy) az alábbi mezőkbe:

Megjegyzés: Ha Ön több számítógéppel is rendelkezik, egyszerre 10 gép adatait írhatja itt be. Az 50-nél több egységgel rendelkező ügyfeleinket arra kérjük, keressék meg Lenovo értékesítési képviselőjüket.

Note 2: The system will be down for maintenance every Saturday 12:00am to 8:00am EST. Kindly take note.


Ha az Ön ThinkCentre M90z vagy M70z all-in-one asztali számítógépét érinti a visszahívás (Affected) :
A Lenovo azt ajánlja, hogy azonnal hagyja abba a számítógép használatát és húzza ki annak hálózati kábelét, majd lépjen kapcsolatba a Lenovo Services-szel, hogy időpontot egyeztessen a tápegység kicseréléséhez. A visszahívással kapcsolatos nemzetközi információk a következő weboldalon találhatók: http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?DocID=HT036550 vagy lépjen kapcsolatba velünk az alábbi email címen: ematwtyprog@lenovo.com

A típusszám és gyári szám leolvasása


A típusszámot és a gyári számot a számítógép alján tüntetjük fel. Az alábbi képek segítenek ezen számok leolvasásában:

Expand or Collapse this section M70z
 
Expand or Collapse this section M90z