Lenovo ThinkCentre M90z & M70z All-In-One Desktop PC Recall

INFORMACIJE O POVLAČENJU PROIZVODA AŽURIRANE: 24. TRAVNJA 2012.

简体中文 Tagalog 한글 Suomi
繁體中文 Français Bahasa Melayu 日本語
Dansk עברית Português русский язык
Deutsch हिंदी Svenska English
Español Italiano ภาษาไทย Hrvatski
Ελληνικά slovenščina čeština magyar
język polski română Türkçe

U suradnji s američkom agencijom za sigurnost potrošačkih proizvoda (U.S. Consumer Product Safety Commission, CPSC) Lenovo dobrovoljno povlači 188 000 višenamjenskih stolnih računala ThinkCentre M70z i ThinkCentre M90z (AIO) prodanih diljem svijeta od svibnja 2010. do ožujka 2012. (ranije najavljeno povlačenje obuhvaćalo je 160 000 uređaja proizvedenih od svibnja 2010. do prosinca 2011.). Lenovo je utvrdio da se zbog kvara na napajanju tih višenamjenskih računala sustav može pregrijavati te da postoji opasnost od požara. Lenovo je zaprimio dva izvješća od strane korisnika o požaru koji je uzrokovao štetu na računalu.

Tvrtka Lenovo preporučuje da odmah prestanete koristiti stolna osobna računala "all-in-one" kod kojih potencijalno postoji taj kvar, te da otspojite glavni kabel s dovoda struje. To se odnosi samo na izvjesna osobna računala ThinkCenter M90z i M70z prodana u tom vremenskom periodu, a svi uređaji kod kojih potencijalno postoji taj kvar mogu se identificirati prema tipu uređaja (machine type) i serijskom broju (serial number).

S trenutnim važenjem, tvrtka Lenovo nudi besplatne zamjene napajanja za sva stolna osobna računala ThinkCentre M90z i ThinkCentre M70z "all-in-one" kod kojih potencijalno postoji taj kvar. Možete koristiti ovu stranicu kako biste odredili da li se opoziv odnosi na vaše stolno osobno računalo ThinkCentre M70z ili ThinkCentre M90z "all-in-one". Tvrtka Lenovo izuzetno cijeni poslovanje s vama i ispričava se zbog neugodnosti prouzročenih ovom situacijom.

Budući da je u povlačenje dodano još sustava i datuma proizvodnje, korisnici koji su prilikom ranije obavijesti o povlačenju provjerili svoje sustave trebali bi to učiniti ponovno pomoću dolje navedenog alata. Alat je ažuriran te sada obuhvaća dodatne uređaje i datume proizvodnje.

Za dodatne informacije o ovom opozivu, uključujući često postavljana pitanja (FAQ), kliknite na niže navedeni link.

Expand or Collapse this sectionPitanja i odgovori vezani uz opoziv
 
Utvrdite da li se vaše osobno računalo All-In-One opoziva

Da biste utvrdili da li se ovaj opoziv odnosi na vaše osobno računalo AIO, molimo unesite tip vašeg uređaja (4 znamenke) i serijski broj (7 znamenki) u niže prikazana polja:

Napomena: Kupci s više sustava mogu ih odjednom upisati 10. Za velike kupce s preko 50 uređaja, molimo kontaktirajte Predstavnika za prodaju tvrtke Lenovo.

Note 2: The system will be down for maintenance every Saturday 12:00am to 8:00am EST. Kindly take note.


Ako kod vašeg stolnog osobnog računala ThinkCentre M90z ili M70z "all-in-one" potencijalno postoji kvar (Affected) :
Tvrtka Lenovo preporučuje da odmah prestanete koristiti osobno računalo i da otspojite glavni kabel s dovoda struje, te kontaktirate Usluge Lenovo (Lenovo Services) kako biste dogovorili termin za zamjenu napajanja. Informacije za međunarodni kontakt za podršku kod opoziva dostupne su na adresi http://support.lenovo.com/en_US/detail.page?DocID=HT036550.

Pronalaženje tipa i serijskog broja vašeg uređaja


Tip (Machine Type) i serijski broj (Serial Number) uređaja nalaze se na dnu vašeg osobnog računala. Pogledajte niže prikazane slike kako biste lakše identificirali te brojeve u vašem sustavu:

Expand or Collapse this section M70z
 
Expand or Collapse this section M90z